Projecte Incursió Social

Col·lectius vulnerables + procés creatiu + arts escèniques = Incursió Social

InCursió Social aposta pel desenvolupament personal de col·lectius en risc d’exclusió, com són les persones amb discapacitat i la gent gran en diferents centres assistencials de la província de Lleida. Un projecte en col·laboració amb centres i residències de gent gran de la comarca de les Garrigues, l’Urgell, el Pla d’Urgell i el Segrià.

Projecte artístic, singular i experimental que incideix en els col·lectius vulnerables amb la intenció de convertir-los en creadors i protagonistes d’una experiència teatral. La temàtica d’aquesta nova edició parteix de la paraula art, en la seva concepció més àmplia, entesa com qualsevol activitat o producte fet per l’ésser humà amb una finalitat estètica i també comunicativa, mitjançant la qual s’expressen idees, emocions o, en general, una visió del món, a través de diversos recursos, com els plàstics, lingüístics, sonors, corporals i mixtos.
És art, també en una accepció molt particular, com la conjunció de les paraules Amor, Respecte, Tolerància i Emoció, A.R.T.E., quatre valors que defineixen idòniament la filosofia i l’esperit del projecte. Es proposa la creació d’una peça escènica en què els creadors i protagonistes seran 50 participants de diferent índole, persones con diferents graus de discapacitat intel·lectual, gent gran ingressada en diverses residències i gent del carrer sensible a participar en iniciatives d’aquest tipus.

 

FITXA ARTÍSTICA

Equip docent i creació artística: Vero Cendoya, Marta Pérez, Anna Barrachina, Natália Cadena i Ramon Giné

Centres participants: Acudam de Mollerussa, Associació Alba de Tàrrega, Centre Assistencial Sant Joan de Déu d’Almacelles, l’Olivera de Vallbona de les Monges, Centre Talma de Juneda, Residència i centre de dia per a la gent gran Monestir de St. Bartomeu de Bellpuig i Residència Municipal d’Avis de Juneda.

Direcció projecte i producció: Ramon Giné i Núria Martí

 

Utilitzem cookies per assegurar que se li proporcioni la millor experiència en el nostre lloc web.