RAGAZZO  Cia. Teatre Tot Terreny

RAGAZZO
Cia. Teatre Tot Terreny

Premi de la crítica 2015 al Millor Espectacle per a Joves. Millor Actor Revelació i Premi Serra d’Or a l’Espectacle Teatral del 2015.

SINOPSI

Europa, estiu de 2001. La ciutat del Ragazzo viu la restricció de drets socials més gran que ha viscut el continent des de la Segona Guerra Mundial: les fronteres estan tancades, se suspèn el tractat de Schengen, es prohibeixen les manifestacions i les reunions en algunes zones de la ciutat; es prohibeix estendre la roba als balcons. Detencions. Identificacions. 30.000 policies patrullen pels carrers i no permeten l’entrada a la ‘Zona Rossa’, el lloc on els líders mundials del G8 estan realitzant una cimera.
Ragazzo, malgrat tot, viu l’estiu de la ciutat: fa poc ha okupat amb uns amics un espai acollidor que han condicionat com a vivenda, està de vacances, té temps per escoltar música, llegir, cuinar, enamorar-se… i per participar al Fòrum Social Mundial que també s’ha instal·lat a la ciutat i on més de mig milió de persones discuteixen com seria aquest “altre món possible” que des de fa uns anys s’imagina com a alternativa a la globalització. El seu destí quedarà marcat quan prengui la decisió de quedar-se a la Columna dels Desobedients, que s’ha proposat una acció pacífica de desobediència civil: violar el confinament de la ‘Zona Rossa’.
Què fer davant l’amenaça? Té legitimitat un govern que s’ha de blindar per decidir? Qui (i per a què) fa servir la violència? Què és la impunitat? Un altre món és possible?

Ragazzo és un crit a la vida, a la dignificació de les històries personals, a la reivindicació de la memòria col·lectiva i de la Història que els amos del món mai escriuran per nosaltres.

Dedicat a la memòria de Carlo Giuliani, assassinat a Gènova el 20 de juliol de 2001.

FITXA ARTÍSTICA

intèrpret: Oriol Pla
Autoria i direcció: Lali Álvarez Garriga
Ajudant de direcció: Quimet Pla
Disseny de llums: Núria Solina
Disseny de so: Pau Matas Nogué
Assistent: Irene Vicente
Utilleria: Marta Garolera
Foto: Clàudia Serrahima
Temes musicals: Zoo
Col·laboracions: Aleix Aguilà i Isaac Domínguez

Agraïments: Haidi Giuliani, Giuliano Giuliani, Elena Giuliani, Teresa Garriga,Dani Lagartofernández, Agnés Mateus, Sergi Gutiérrez, Diana Pla, Ignasi Álvarez, Anna Gonzalvo, Viky Benítez, Marisol Casas, Txus Martínez, Francesca Mascetti, Vanesa Rise, Eloise Barighini, Andre de Lotto, Guido Ramellini, Ida Mauro, Katia Bosco, Dario Ferraro.

Durada de l’espectacle: 1h. 20′ sense pausa

Utilitzem cookies per assegurar que se li proporcioni la millor experiència en el nostre lloc web.