EXHAURIT

EL LLOP: TERRA BAIXA
d’Àngel Guimerà

13 de maig de 2022
21:30 hores Teatre
PREUS Taquilla: 20€
Anticipada: 18€
Menors de 30 anys: 12€
COMPRAR ENTRADES

El clàssic d’Àngel Guimerà en la nova versió del programa “El Llop” que ha dirigit Àngel Llàcer i que protagonitza la junedenca Alexandra Olmo.

L’exitosa novetat a les nostres pantalles és El Llop, un programa d’entreteniment televisiu que reivindica el teatre amateur del país. Dirigit i conduït per Àngel Llàcer, amb un format a cavall entre el concurs, el reality i la divulgació cultural, posa de relleu la importància de les companyies teatrals amateurs del país i, al mateix temps, la figura d’Àngel Guimerà, de Terra Baixa, i dels actors i actrius que l’han representat al llarg de la història.

Un cop emesos els vuit capítols i havent transformat la companyia d’amateur a professional, Terra Baixa inicia un gira per recórrer el territori i s’estrena a la província de Lleida de la mà del Teatre Foment de Juneda.

A Terra baixa, Àngel Guimerà planteja magistralment el conflicte constant entre dos mons antagònics i irreconciliables, reflex de les influències realistes i naturalistes de l’època en què Terra Baixa fou escrita: el món pacífic que representa la Terra Alta, i la Terra Baixa, llar de personatges mesquins i profundament corromputs.

La Marta viu sotmesa sentimentalment al Sebastià, propietari de l’hotel on treballa. Aquest, amo i senyor d’un extens patrimoni però pèssim gestor de les seves pertinences, està en vies d’arruïnar-se i decideix casar-se amb una filla de bona família per poder pal·liar els seus deutes. Per fer-ho, primer haurà de fer callar els rumors que el relacionen amb la Marta. És per això que decideix fer cridar en Manelic, un pastor de les muntanyes, i fer-lo casar amb ella. D’aquesta trobada fortuïta entre la Marta i en Manelic neix l’amor, i és gràcies a aquesta passió que creix l’empenta de la Marta per alliberar-se de les cadenes opressores del Sebastià.

Durada: 1h 30 min

FITXA ARTÍSTICA:
Autor: Àngel Guimerà
Direcció: Àngel Llàcer
Intèrprets: Alexandra Olmo, Àlecs Guixà, Pep Carpena, Blanca Lasobras, Jordi Ferragut, Toni Aguilar, Tuni Salvadó, Roser Martínez, Alba Segarra, Marc Andreu i Daniel Masalles

13 de maig de 2022
21:30 hores Teatre
PREUS Taquilla: 20€
Anticipada: 18€
Menors de 30 anys: 12€
COMPRAR ENTRADES
Scroll to Top